SZÍNHÁZonline

Kovács Natália: Amikor túl olcsó a poén

 Carlo Goldoni: A chioggiai csetepaté – KRITIKA

Sajnos annak ellenére, hogy a karaktereken látszik kitaláltságuk, a teljes koncepció mégsem működik jól. Azt hiszem, azért, mert ezek a tulajdonságok, külsőségesek maradnak, nem válnak a figurák szerves részévé, így cselekedeteik és viselkedésük menthetetlenül modorosságba fut.

 

Tarján Tamás: Fekete–piros

Masteroff–Kander–Ebb: Kabaré – KRITIKA

Az előadás bábos vonala magasabb minőségű színjátékos, zenei és énekes vonalánál. Nem egyszerűen bábmozgatásról van szó: báb- és bábu-filozófiáról.

 

Két spanyol dráma a mauthauseni pokolról

927 spanyol útja Mauthausenbe; A kék háromszög – DRÁMAMELLÉKLET

Katona Eszter Egy elfeledett tragédia: spanyolok a mauthauseni lágerben című tanulmányában két – általa lefordított – spanyol drámát mutat be. A tanulmány és mindkét dráma teljes terjedelmében olvasható az E-book, valamint a Drámák menüpontunk alatt.

   

Kutszegi Csaba: Az igazság és az illúziója

TÁP Színház: Korrup Schőn – KRITIKA

Igen, nézzük meg jól magunkat: mindannyian benne vagyunk az előadásban, benne vagyunk a valóságban, benne vagyunk a korrupcióban...

 

Tarján Tamás: Egy fél bernhard

Arthur Schnitzler: A Bernhardi-ügy – KRITIKA

Mácsai Pál pazar szerepformálással uralja az estét. Bernhardija minden fontoskodástól mentes, önmaga középpontja, hivatástudata köré rendezett, hajlíthatatlan férfi, fiatalos testi és szellemi ruganyossággal.

 

Kutszegi Csaba: A téma az üveglapon hever

SUTЯA – Artus szútrák – KRITIKA

Ezért (is) kellene rendszeresen mindig hátrálnunk (visszakoznunk) valamennyit: hogy nagyobb rálátásunk legyen arra, ami éppen előttünk van.

 

Kovács Natália: Párbeszéd egy hagyománnyal

Kurt Weill – Bertolt Brecht: Koldusopera – KRITIKA

...a szövegben kevés változtatásra volt szükség ahhoz, hogy a színre vitt karakterek mindennapjaink magyar valóságából ismert szereplőkké változzanak.

 

Kiss Judit Ágnes: Karantén

Vesztegzár két részben – DRÁMAMELLÉKLET

Az uborka-láztól zeng az egész média, / Lassan tíz napja szedi az áldozatait. / Németországban már vagy százan belehaltak, / Ausztriában húszan, nyolcan Csehországban. / Áldozatául esett egész Európa, / Csak a Kárpát-medence maradt érintetlen. / A Kárpátok oltalma megőrizte népünk...

 

Kutszegi Csaba: Brecht, Borbély és a zenés-táncos amoralitás

Borbély Szilárd: Akár Akárki – KRITIKA

A szöveghez és a jelenséghez – jelenetről jelenetre – adekvát és egyedi megoldásokat kerestek, melynek eredményeként adekvát és egyedi előadás jött létre...

 

Szabó Zsuzsa: Bőbeszédű narratíva

Bulgakov: A Mester és Margarita – KRITIKA

Bármennyire is félreviszi a szerteágazó, sokszor felesleges kitérőket tevő mesélés az előadást, a rendező, Rusznyák Gábor sokféle ötletet tartogat, hogy életre hívja a történetet.

 

Szántó Judit: Minta fogyó értékkel

Mohácsi István és Mohácsi János: Buborékok – KRITIKA

Úgy érzi-e a két Mohácsi, hogy az ő stílusuk és technikájuk bármire ráhúzható? Palettájuk egyre változatosabb (és sekélyebb): de „kaposvári" sikert, amióta a kalandozások korát élik, még nem könyvelhettek el.

 

2015-ben is lesz Mindenütt Nő!

A Mindenütt Nő célja, hogy töltsük meg új tartalommal a Nőnapot!

A rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének.

 

Kutszegi Csaba: A lelkeket, ne az államot!

Körhinta; Brand – KRITIKA

Nos, aki a Nemzeti Színházban örömét leli a Körhintában, az nemigen tudhat mit kezdeni a Branddal. És nem ideológiai tartalom különbözteti meg egymástól élesen a két előadást, hanem a minőségük, valamint a bennük rejlő színházfelfogás és szakértelem (illetve az utóbbi hiánya).

 

Turbuly Lilla: Álvilágok

Csiky Gergely: Ingyenélők – KRITIKA

Ebben a történetben szinte senki sem az, akinek látszik.

 

1 %

Kérjük, támogassa lapunk megjelenését adója 1%-ának felajánlásával.
A SZÍNHÁZ Alapítvány adószáma: 19673776-2-43
Köszönjük hozzájárulását lapunk fenntartásához.

 

Falussy Lilla: Érzéki matematika

Színmű három felvonásban – DRÁMAMELLÉKLET

„Ez a nő tényleg szeret. Hallottál már ilyet? Tényleg engem szeret. Minden hülyeségemmel. Csak engem. És nagyon hűséges. Egyszer sem csalt meg."

 

Kutszegi Csaba: Minden jó, ha jó a vége?

Misima Jukio: Krisztus születése – KRITIKA

...az előadás számomra nem lehet hiteles, mert nem érint meg, nem hozzám, a mában élő emberhez szól korszerű eszközökkel, hanem a hitemre és az ideológiai együttérzésemre apellál.

 

Februári programok a Bethlen Téri Színházban

Márkus Renáta rendezői bemutatkozása, Horváth Zsófia új koreográfiája, Otthon Theatrum Társulat A padlás-előadása, a Magyarországi Román Színház Spiró Prahja, a Közép-Európa Táncszínház Shakespeare-meséi

 

Kérész Művek 42.

Farsangi KÉRÉSZ MŰVEK – LEGYETEK ÁLLATOK !
Performanszkocsma-sorozat 2015. január 31-én, 20 órakor az Artus Stúdióban

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 42
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés